O nas

Bistro „Krówka i Połówka” to miejsce które łączy wspaniałe smaki, świetne gusta i miły klimat,
ale może od początku...

W sierpniu 2016 roku trójka przyjaciół podjęła ryzyko angażując wszystkie swoje skromne oszczędności - by stworzyć coś z niczego. Z dnia na dzień rzucili swoje aktualne prace i skupili się na jednym - mieć coś własnego! Determinacja, ciężka praca i zapał doprowadził w grudniu 2016 do otwarcia pierwszej prawdziwej burgerowni w Starachowicach. Nasz pomysł chwycił, a jakość jaką niezmiennie oferujemy od samego początku podbiła serca i podniebienia starachowiczan. Krówka i Połówka zrobiła się powszechnie znana w mieście a i coraz częściej zaczęli nas odwiedzać goście z zewnątrz. Kwestią czasu była decyzja o otwarciu filii w Ostrowcu Świętokrzyskim i Skarżysku. W tym momencie działamy już w całym trójmieście nad kamienną.


Nasza kuchnia bazuje na idei slow-food. Do tworzenia naszych burgerów używamy wyłącznie świeżych i nie przetworzonych produktów, najczęściej kupowanych u lokalnych sprawdzonych producentów. Nie używamy mrożonek! Nie wiemy co to zamrażarki ani mikrofalówki! Świeża certyfikowana wołowina najwyższej jakości jest codziennie mielona i przygotowywana do grillowania - serwujemy ją w trzech stopniach wysmażenia, co w przypadku mrożonek jest nie możliwe.

Oczywiście Krówka i Połówka to nie tylko burgery - to także szeroki wybór alkoholi, który zaspokoi nawet najbardziej wybrednych. Markowe whisky, wódki, piwa również regionalne krafty. Stawiamy na jakość więc wszystkie nasze produkty są prawdziwe - sok to sok a nie nektar, shake jest z mleka a piwo i wino grzane z prawdziwymi korzeniami.

Ale o tym wszystkim - przekonajcie się sami.

Zapraszamy!